در این مقاله میخواهیم به پنج سنجهٔ کلیدی و مهم برای تحلیل و گرفتن اینسایت اینستاگرام بپردازیم. سنجههای مهمّی که به ما و بازاریابان کمک کرده تا تصویر خوبی از وضعیّت کسب-و-کارمان در میان مخاطبین و بازار هدفمان داشته باشیم.
اگر در رسانههای اجتماعی حرفهای هستید، نیازی به یادآوری نیست که اینستاگرام چه قدر در این زمینه بزرگ شده است. این اپلیکشین رسماً در سال ۲۰۱۸ از یک میلیارد کاربرِفعّال عبور کرد و حالا ۴۰۰ میلیون نفر در روز از استوری اینستاگرام استفاده میکنند.
نه تنها کاربران عاشق اینستاگرام هستند بلکه بازاریابها و برندها نیز دیوانهٔ این شبکه شدهاند. جذابیّت بصری دارد، بسیار محبوب است و فضایی دوستانه و مناسب برای کسب و کارها مهیّا میکند.
طبق آمار ۸۰٪ کاربران اینستاگرام حدّاقل یک حساب برند را دنبال میکنند و ۶۰٪ میگویند که آنها از این پلتفرم برای پیدا کردن محصولات استفاده میکنند. تبلیغکنندگان مشخّصاً متوجّه این موضوع شدهاند و به همین دلیل در سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۰ میلیارد دلار برای تبلیغات اینستاگرام هزینه کردهاند.
از سال ۲۰۱۹ به بعد وجود اینستاگرام نه تنها برای بازاریابی رسانههای اجتماعی بلکه برای ایجاد گروهها و جوامع آنلاین و تعامل روزانه با مشتریان نیز حیاتی خواهد بود. همهٔ کسانی که با رسانهٔ اجتماعی سر و کار دارند نیاز دارند به اینستاگرام به عنوان یکی از برترین کانالهای موجود نگاهی استراتژیک داشته باشند.
به همین دلیل است که باید به تحلیلهای اینستاگرام نگاهی بیاندازید.
- رشد فالوورها
- اطلاعات جمعیتی مخاطبان
- میزان کلیک ها
- ترافیک های وب سایت
- رسایی(میزان تعاملات با پست ها)
تحلیلهای اینستاگرام چیست؟
تحلیلهای اینستاگرام (Instagram analytics) راهی برای درک عملکرد پستها و مجموع فعّالیّتهای حساب شماست.
در حالی که سنجههای اینستاگرامی آمارهای مستقل هستند، تحلیلهای اینستاگرام به شما در فهم این آمار و پیدا کردن الگویی در آنها کمک میکنند. به طور مثال، تعداد دنبالکننده یک سنجه است، در حالی که میزان رشد دنبالکننده (اینکه تعداد دنبالکنندگان شما با چه سرعتی در حال رشد است) یک تحلیل است.
خواندن تحلیلهای اینستاگرام یکی از بهترین راهها برای شناخت شکستها و موفقیّتهای حساب شماست. با بررسی دقیق آنها میتوانید بازخوردهایی موثّر برای کمک به بهبود استراتژی رسانهٔ اجتماعی به دست آورید.
دو راه اصلی برای دسترسی به تحلیلها دربارهٔ حساب شما وجود دارند: از طریق ابزار داخلی اینستاگرام به نام اینسایت اینستاگرام (Instagram Insights) یا از طریق یک ابزار متفرقهٔ تحلیلی مانند Measure.
اینسایت اینستاگرام (Instagram Insights) چیست؟
اینسایت اینستاگرام (Instagram Insights) راهی عالی برای دیدن تحلیلهای اولیّه دربارهٔ حسابتان، پستهایتان و دنبالکنندگانتان است. این به شما دادههای مختلفی را نشان میدهد؛ از تعداد کاربرانی که پروفایلتان را در هفتهٔ گذشته بازدید کردهاند تا اینکه چه زمانی دنبالکنندگانتان معمولاً آنلاین هستند.
این ابزار تنها برای پروفایلهای کسب و کار موجود است یا حسابهایی که تعامل بالایی دریافت میکنند ولی خبر خوب این است که ساختن یک حساب کسب و کار در اینستاگرام بسیار آسان است.
تنها نقطه ضعف این ابزار تحلیلی اینستاگرام محدود بودن دامنه دادهها است. برای بیشتر سنجهها شما تنها میتوانید ببینید عملکردتان در هفتهٔ جاری نسبت به هفتهٔ پیشین چه قدر تغییر کرده است. این احتمالاً اصلیترین دلیل برای استفاده از برنامهٔ تحلیلی اینستاگرام است ولی ما بیشتر دربارهٔ این مزایا و معایب در پایان این مقاله صحبت خواهیم کرد.
ابتدا، بیایید ببینیم چطور میتوانید به اینسایت اینستاگرام (Instagram Insight) در حساب کسب و کار اینستاگرامی خود دسترسی پیدا کنید.
چگونه این سایت اینستاگرام را ببینیم
اگر شما یک پروفایل کسب-و-کار دارید، دسترسی به اینسایت حسابتان بسیار آسان است. توجّه داشته باشید که اینسایت در حال حاضر برای کاربران کامپیوتر (دسکتاپ) امکانپذیر نیست – برای دیدن آن شما میبایست اپلیکیشن اینستاگرام را بر روی گوشی هوشمند خود نصب کنید.
بعد از باز کردن اپلیکیشن تنها این قدمها را دنبال کنید:
- با کلیک بر روی عکس پروفایل در گوشه پایین سمت راست صفحه به پروفایل خود بروید.
- آیکون گزینهها را در گوشهٔ بالا سمت راست لمس کنید.


- گزینه اینسایت (Insights) را در بالای فهرست انتخاب کنید.
- حالا میتوانید مشاهدات و تحلیلهایی دربارهٔ حساب اینستاگرامی خود ببینید. سه پنجره فعّالیّت، محتوا و مخاطب وجود دارند.


در اینسایت اینستاگرام چه تحلیلهایی وجود دارد؟
سه پنجرهٔ اصلی در اینسایت اینستاگرام وجود دارند: فعالیّت (Activity)، محتوا (Content) و مخاطب (Audience).
فعّالیّت شامل اطّلاعاتی از این قبیل که چه تعدادی با محتوای شما تعامل داشتهاند و محتوای شما با پستهایتان به چندین حساب رسیده است. این پنجره به دو زیرگروه تعاملها (Interactions) و کاوش (Discovery) تقسیم میشود.
تعاملها شامل تعداد افرادی میشوند که از پروفایل شما بازدید کردهاند، بر روی لینک بیو شما کلیک کردهاند، درخواست آدرس محل کسب-و-کارتان را داشتهاند (اگر آدرس را قرار دادهاید).
در حالی که کاوش، رسیدن(Reach) و ایمپرشن (Impressions) محتوایتان در یک هفته را نشان میدهد.
و پنجرهٔ دیگر پنجرهٔ محتوا است. محتوا دربارهٔ این است که پستها و استوریهایتان مستقلاً چه عملکردی داشتهاند. این پنجره ۳ زیرگروه دارد: پستهای فید، استوری، و تبلیغات.
پستهای فید میگوید که پستهای معمولیتان چه نوع عملکردی داشتهاند – خیلی واضح و مشخّص است. این ویژگی این امکان را میدهد که پستهای خود را بر اساس سنجههای مختلف دستهبندی و مشاهده کنید؛ مانند رسایی، نظرها، لایکها، دنبالکنندگان و غیره.
پستهای فید امکان تنظیم بازهٔ زمانی این سنجههای عملکرد (۷ روز گذشته، ۳۰روز گذشته، ۳ ماه، ۶ ماه، یک سال، دو سال) و همچنین امکان فیلتر پستها بر اساس فرمت را میدهد (عکس، ویدئو، پست کاروسل، پست خرید). تحلیلها در اینسایت اینستاگرام دربارهٔ عملکرد پستها احتمالاً کاملترین و مفیدترین بخش این ابزار هستند.
همانند پستهای فید، بخش استوری میگوید که استوریهای شما بر اساس سنجههای مختلف چه عملکردی داشتهاند. با این حال، تنها میتوانید آمارهای ۲۴ ساعت گذشته، ۷ روز گذشته و ۱۴ روز گذشته را ببینید.
و پنجرهٔ دیگر، تبلیغات (Promotions) است. این بخش امکان دیدن دادههای عملکرد دربارهٔ پستهای تبلیغ شده اینستاگرام را میدهد. ولی پیشنهاد ما تحلیل و اجرای پستهای پولی (تبلیغ شده) از طریق مدیریّت کسب-و-کار فیسبوک (Facebook Business Manager) یا یک ابزار ثالث با امکانات و انعطافهای بیشتر است.
مخاطب، آخرین و سومین پنجرهٔ اینسایت اینستاگرام، مکانی برای ارائهٔ آمارها و رفتارهای مخاطبان است. همچنین تعداد دنبالکنندگان و روند تغییر آنها در یک هفتهٔ اخیر را میگوید.
در قسمت مکانهای برتر (Top locations) میتوانید ۵ شهر و کشور برتری که دنبالکنندگانتان در آن زندگی میکنند را ببینید. دربازهٔ سنّی، شما میتوانید تقسیمبندی سنّی دنبالکنندگانتان و همچنین تفاوت این تقسیمبندی میان زنان و مردان را ببینید.در بخش جنسیّت، میتوانید تعادل جنسیّتی طرفداران خود را ببینید. شاید این مهمترین بخش باشد، در دنبالکنندگان، میتوانید ساعتها و روزهایی از هفته که دنبالکنندگانتان آنلاین هستند را ببینید. این اطّلاعات برای پیدا کردن بهترین زمان برای پست گذاشتن در اینستاگرام حیاتی است.


بله اینها تحلیلهای بسیاری هستند. شما به هیچ وجه دچار کمبود اطّلاعات برای شکل دادن به استراتژی اینستاگرامی خود نمیشوید. حالا مسئله این است که باید بر روی کدام سنجهها تمرکز کنید.
بهترین معیارها برای آنالیز در اینستاگرام کدامها هستند؟
برای ارتقای پستها، پروفایل و استراتژی جامعتان، میبایست از آنچه از تحلیلهای اینستاگرام یاد گرفتهاید، استفاده کنید تا ببینید چه چیزی برایتان کارآمد است و چه چیزی کارآمد نیست.
ولی زمانی که دادههای زیادی در دست دارید از کجا آغاز کنید؟
هر بازاریاب رسانهٔ اجتماعی کارکشتهای میگوید که سنجهای که باید دنبال کنید با آنچه میخواهید با حضور اینستاگرامی خود به دست آورید، بستگی دارد.
اگر شما در تجارت اینترنتی کار میکنید فروش، دریافت کلیکهای وبسایت و تبدیل (به مشتری) بیشتر از مثلاً بازدید ویدئو در اینستاگرام برایتان اهمیّت دارد. در حالی که یک مدیر رسانهٔ اجتماعی در یک دانشگاه به دنبال ایجاد یک جامعه [اینترنتی] در دانشگاه است و احتمالاً میبایست بیشتر به میزان تعامل کاربران با پستها توجه کند.
تمام سنجههای اینستاگرام برابر نیستند. برخی میگویند بهترین محتوایتان کدام است و دادههای خوبی در این باره ارائه میدهند ولی دیگران چیز زیادی ارائه نمیدهند. در اینجا به پنج سنجهٔ برتر برای بهبود استراتژی رسانهٔ اجتماعی اشاره میکنیم.
شاخصه های آنالیز اینستاگرام :رشد فالوورها

تعداد دنبالکنندگان اینستاگرام ممکن است سنجهٔ سادهای باشد ولی از اهمیّت بالایی برخوردار است. تعداد دنبالکنندگانی که دارید بر روی عملکرد کلّی حساب اینستاگرامی شما در لایههای مختلف تأثیر میگذارد.
فکر کنید! آیا میخواهید رسایی پستهای خود را افزایش دهید؟ هرچه تعداد دنبالکنندگانتان بیشتر باشد، رسایی بیشتری دارید. آیا میخواهید تعامل بیشتری بر روی کلیکهای وبسایتتان به دست آورید؟ هرچه تعداد دنبالکنندگانتان بیشتر باشند، تعامل و کلیک بیشتری به دست میآورید.
دقیقتر بگوییم، رشد تعداد دنبالکننده راهی عالی برای سنجّش سلامت حساب اینستاگرام شماست. نه تنها میبایست تعداد دنبالکنندگانی که در هفتهها، ماهها و سالهای اخیر به دست آوردهاید را بررسی کنید بلکه سرعت رشد تعداد دنبالکنندگان را نیز میبایست زیر نظر داشته باشید.
میزان رشد دنبالکننده و تعداد دنبالکننده
درک تحلیلها دربارهٔ میزان رشد دنبالکنندگان در طول زمان از تعداد دنبالکنندگانی که در حال حاضر دارید مهمتر است. به طور مثال، اگر تعداد دنبالکنندگانتان در ژانویه ۱٪، در فوریه ۲٪ و در مارس ۸٪ رشد داشته است میتوانید ببینید که حسابتان در حال رسیدن به یک رشد تکثیرشونده است و قطعاً دارید خوب کار میکنید.
از سویی دیگر اگر میزان رشد دنبالکنندگان در ژانویه ۱٪، در فوریه ۲٪ و در مارس ۱٪ باشد، باید متوجّه شوید که توسعهٔ حسابتان با کندی صورت میگیرد احتمالاً به خاطر تغییراتی که به محتوا یا استراتژیتان دادهاید.
اگر میزان رشدتان منفی باشد، به این معناست که در حال از دست دادن دنبالکننده هستید. این موضوع میبایست زنگ خطری باشد که چیزی به شدّت اشتباه است.
متأسفانه رشد دنبالکننده در دادههای اینسایت اینستاگرام موجود نیست. اینستاگرام نشان میدهد که چه تعداد دنبالکننده نسبت به هفتهٔ گذشته به دست آوردهاید یا از دست دادهاید ولی تحلیلی بر روی رشد دنبالکننده در طول زمان ندارد.
برای حل این موضوع، شما دو انتخاب دارید: به صورت دستی تعداد دنبالکنندگان را در هر ماه/هفته/سال در یک جدول یادداشت کنید و درصد تغییر را خودتان محاسبه کنید، یا از یک ابزار تحلیل اینستاگرامی استفاده کنید که دنبالکنندگان شما را در طول زمان ضبط و تحلیل میکند.
شاخصه های آنالیز اینستاگرام :آمار جمعیتی مخاطبان

در حالی که دانستن سرعت به دست آوردن دنبالکنندگان جدید به شدّت مفید است، نیاز دارید بدانید دنبالکنندگانتان چه کسانی هستند.
چه بخواهید تعامل با پستها را افزایش دهید، جریان ترافیک وب ایجاد کنید یا فروش به دست آورید، شناختن مخاطبانتان برای داشتن یک استراتژی موفّق اینستاگرامی حیاتی است. درک جامع از آمار جمعیّتی مخاطبان امکان بهبود محتوا را میدهد و همچنین اطمینان حاصل میکند که دنبالکنندگانتان نمودی از مخاطبان هدفتان هستند.
به طور مثال، اگر مدیر رسانهٔ اجتماعی برای یک مغازهٔ کفش کتانی آمریکایی هستید که میخواهد مشتریان هزاره (Millenial- افراد متولد ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۶) را جذب کند و اکثریّت مخاطبانتان مردان بالای ۶۵ سال آذربایجانی هستند، این باید به شما تلنگری بزند که تغییراتی لازم دارید.
اینسایت اینستاگرام تحلیلهای بسیار خوبی دربارهٔ ترکیببندی مخاطبانتان میدهد. میتوانید جنسیّت و سن دنبالکنندگانتان و همینطور پنج شهر و کشور برتر براساس تعداد دنبالکنندگان را ببینید.
بسیاری از ابزارهای تحلیلی کمی بیشتر پیش میروند و دادههایی دربارهٔ بیش از پنج مکان ارائه میدهند یا به طور مثال نشان میدهند که دقیقاً در هر کشور چند دنبالکننده دارید.
چگونه از آمار جمعیّتی مخاطبانتان بهره ببرید
برای بهترین استفاده از دادههای آمار جمعیّتی مخاطبانتان، یک شخصیّت هدف ایدهآل برای حساب اینستاگرامیتان درست کنید. چه کسانی را میخواهید بیشتر از همه جذب کنید؟ چه سنّی دارند؟ کجا زندگی میکنند؟ به چه زبانی سخن میگویند؟
وقتی این شخصیّت هدف را به دست آوردید، از آن به عنوان پایهای برای چک کردن آمار جمعیّتی مخاطبانتان استفاده کنید و ببینید دنبالکنندگان واقعی شما چه قدر به مخاطب ایدهآلتان نزدیک هستند.
اگر تفاوت بسیار است، باید استراتژی محتوای خود را بازبینی کنید. چطور میتوانید سبک و نوع تصاویر، ویدئوها و نوشتههایتان را تغییر دهید تا آنها برای افرادی که میخواهید جذب کنید مناسبتر باشند؟
شاید هم برندتان در میان جمعیّتهای آماری مختلف طرفدار دارد و یک شخصیّت هدف مشخّص در ذهن ندارید. در این صورت نیز تحلیلهای مخاطب اینستاگرام همچنان به کار میآیند. با دیدن اینکه چه کسی در میان طرفداران شماست و کجا قرار دارند، میتوانید محتوایتان را بهتر تدوین کنید تا برای افرادی که شما را دنبال میکنند جذّابتر باشد و به علایق آنها نزدیکتر.
شاخصه های آنالیز اینستاگرام :کلیکهای وبسایت
کلیکهای وبسایت اینستاگرام (Instagram website clicks) دقیقاً همان چیزی است که از نامش پیداست: یک سنجه برای تعداد افرادی که از پروفایل اینستاگرامتان بر روی لینک وبسایت کلیک کردهاند.
این سنجه برای برخی حسابهای اینستاگرامی بسیار حیاتی است و برای دیگران به مراتب بیاهمیّت. اگر اولویّت اصلی در اینستاگرام ایجاد ترافیک وب، تبدیل (به مشتری) یا فروش است، میبایست به تحلیلهای کلیک وبسایت توجه کنید.
از سویی دیگر اگر در اینستاگرام هستید بیشتر برای ایجاد یک جامعه (community) و افزایش آگاهی، نیازی به بررسی دقیق ترافیک وب اینستاگرام ندارید.
برای بیشتر حسابها، اینستاگرام به عنوان یک کانال برندسازی و جامعهسازی بهتر عمل میکند تا کانال فروش و ترافیک وب. با این حال، محبوبیّت رو به رشد اینستاگرام و گشایش گزینههای تجارت الکترونیک مانند پستهای خرید به این معناست که این شبکه را نباید به عنوان راهی برای افزایش ترافیک و فروش نادیده گرفت.
اگر شما کلیکهای وبسایت بسیاری دریافت میکنید، احتمالاً به این معناست که بازدیدکنندگان زیادی به پروفایلتان و فراخوان به اقدامی (Call to Action) قانعکننده در بیو صفحهتان دارید (همانطور که ما در بهترین عادات ساختن یک صفحهٔ حرفهای اینستاگرام پیشنهاد میکنیم).
اگر کلیک دریافت نمیکنید، میبایست فراخوان به اقدام و لینک در بیو را مرتباً عوض کنید. همچنین میتوانید مردم را به URL مورد نظر خود با الصاق آن در متن پست یا آخرین استوری و گفتن اینکه «لینک در بیو» قرار دارد، راهنمایی کنید.
شاخصه های آنالیز اینستاگرام: ترافیک وب
مشاهدات اینستاگرام در بخش فعّالیّت در تعاملها دادههای اولیّهای دربارهٔ اینکه چند نفر بر روی لینک بیو شما در هفتهٔ گذشته کلیک کردهاند ارائه میدهد. در حالی که این شروع خوبی به حساب میآید، میتوانید اطّلاعات با جزئیّات بیشتری با استفاده از ابزارهای تحلیلی مانند گوگل آنالیتیکس یا فیسبوک پیکسل دریافت کنید.
برای دیدن اینکه چه میزان ترافیک به وبسایتتان از طریق اینستاگرام میآید (به همراه دادههای بسیار دیگر) پیشنهاد ما اضافه کردن یک کد UTM به لینک در بیو، کوتاه کردن آن با یک کوتاه کننده URL و سپس دیدن دادههای گوگل آنالیتیک بر روی این URL است. اگر بیشتر علاقهمند به تحلیل تبدیل (به مشتری) از تبلیغاتتان هستید، میتوانید با استفاده از فیسبوک پیکسل تعداد تبدیلها را پیگیری کنید.
شاخصه های آنالیز اینستاگرام:رسایی

اینستاگرام به تجزیه و تحلیل برسددر حالی که رسایی مقیاس عملکرد کلیدی (KPI) برای بیشتر مدیران رسانهٔ اجتماعی سنجهای اصلی نیست، برای سنجش میزان آگاهی از برندتان و توجّهی که با محتوایتان میگیرید بسیار کارآمد است.
پس رسایی در اینستاگرام (Instagram reach) چیست؟ در وهلهٔ اول یک سنجه است که میگوید چه تعدادی از کاربران پستتان را دیدهاند. هر حسابی که تصویر، ویدئو، یا استوریتان را میبیند به عنوان یک حساب که محتوایتان به آن رسیده است، حساب میشود.
تفاوت رسایی و بازدید در اینستاگرام چیست؟
در حالی که بازدید (impressions)، هر بار که محتوایتان دیده میشود، حساب میشود، رسایی تنها یک بار برای هر کاربر حساب میگردد. ما همیشه پیشنهاد میکنیم که به رسایی به جای بازدید نگاه کنید، زیرا که بازدید بیشتر سنجهای سطحی است.
همیشه بازدید بیشتری از رسایی خواهید داشت، ولی بازدید به شما چیز زیادی نمیگوید. اگر فردی هشت بار از روی عکستان رد شود بدون اینکه به آن واقعاً نگاه کند، هشت بازدید خواهید گرفت.
آیا این بازدیدها به شما یا برندتان بیشتر کمک میکرد اگر آن فرد یک یا دو بار از روی عکستان رد میشد؟ احتمالاً نه. اگر آنچه واقعاً میخواهید بدانید این است که چند نفر محتوایتان را دیدهاند، رسایی میزانی دقیقتر است.
اینسایت اینستاگرام نشان میدهد محتوایتان به چند حساب در هفتهٔ گذشته رسیده است. این اطّلاعات در پنجرهٔ فعّالیّت موجود است و شامل تعداد افرادی که در هر روز محتوایتان به آنها رسیده نیز میشود. همچنین میتوانید رسایی هر پست و استوری را در پنجرهٔ محتوا در زمانهای مختلف با تنظیم فیلتر ببینید.
چرا رسایی مهم است؟
رسایی سنجهٔ مفیدی است زیرا میگوید کدام پستهایتان در فید بیشتر افراد نشان داده میشود. عوامل بسیاری بر روی رسایی در اینستاگرام تأثیر میگذارند، مانند چند نفر با پستتان بعد از دیدن آن تعامل دارند، چه مدّت آن را میبینند یا چه زمانی آن را منتشر کردهاید. به این دلیل رسایی در کل میگوید که پستهایتان چه قدر محبوب هستند، آیا در زمان مناسب منتشر شده و تعاملپذیر هستند؟
اگر درصد بالایی از دنبالکنندگانتان پستهای شما را دیدهاند، این نشان میدهد که کاربران زمان زیادی را برای دیدن و تعامل با آنها صرف میکنند. یا به این معناست که برنامهریزی پست کردن شما در حال جواب دادن است. یا شاید هر دو – چک کردن میزان تعامل به شما در درک این موضوع کمک میکند.
اگر متوجّه شوید که رساییِ میانگینِ پستهایتان رو به کاهش است، به زمانی که پستها را منتشر میکنید و زمانی که دنبالکنندگانتان آنلاین هستند توجّه کنید. همچنین چک کنید که آیا میزان تعامل با پستهایتان نیز در حال کاهش است یا خیر. این موضوع توجّه ما را به سنجهٔ بعدی جلب میکند.
میزان تعامل اینستاگرامی
پیشنهاد نئولایز:چگونه بازگشت سرمایهٔ رسانهٔ اجتماعی را اثبات و ارتقاء دهیم
تعامل، سلطان اینستاگرام است. اینستاگرام شبکهای عالی برای اتّصال با طرفداران و مشتریان، ایجاد مکالمه، و جامعهٔ اینترنتی است. در حقیقت، اینستاگرام بالاترین میزان میانگین تعامل برای برندها را در میان تمام رسانههای اجتماعی بزرگ دارد.
برای هر مدیر رسانهٔ اجتماعی یا بازاریاب دیجیتال که به دنبال سنجّش موفقیّت محتوا در اینستاگرام است، تعامل بهترین نقطهٔ شروع است.
چرا؟ به این خاطر که الگوریتم اینستاگرام پستهایی که تعامل خوبی دارند را ارتقا میدهد. اینکه چه پستی در فید کاربران بالاتر قرار میگیرد بستگی به میزان تعامل پستها و سرعت تعامل افراد بعد از منتشر شدن دارد.
این امر منطقی شهودی دارد. اینستاگرام میخواهد تجربهای مثبت برای کاربران ایجاد کند، پس به پستهایی که مردم بیشتر از همه تعاملپذیر مییابند اولویّت میدهد.
ولی تعامل در اینستاگرام واقعاً به چه معنی است؟ تعامل تعداد کل لایکها، نظرها، و ذخیره کردنهای یک پست است. میتوانید تعامل کل تمام پستهای خود را با تنظیم فیلترها در پنجرهٔ محتوا در اینسایت اینستاگرام ببینید.
تعامل و میزان تعامل در اینستاگرام
پیشنهاد نئولایز:افزایش لایک در اینستاگرام : ۳۰ ایده استراتژی و توصیّه
ولی میزان تعامل چیست؟ میزان تعامل برای تشخیص اینکه پستهایتان چه قدر جالب هستند، سنجهای بهتر از خود تعامل است. میزان تعامل میگوید که چند درصد از افرادی که پستتان را دیدهاند با آن تعامل داشتهاند.
اگر یک پست رسایی بالایی دارد و یکی دیگر بسیار پایین ولی آنها در میزان تعامل کل برابر هستند، میتوانید با دیدن میزان تعامل و نه خود تعامل ببینید که پستی که رسایی پایینتری دارد قانعکنندهتر است.
وقتی که میزان تعامل در اینسایت اینستاگرام نشان داده نمیشود، میتوانید به راحتی آن را خودتان محاسبه کنید. تنها کافی است که تعداد کل تعاملها با پست را تقسیم بر رسایی کل پست کنید، و سپس عدد به دست آمده را ضربدر ۱۰۰ کنید تا درصد آن را به دست آورید.
فرض کنیم که آخرین عکستان ۱۰۰ تعامل به دست آورده است و ۱۰۰۰ رسایی. ۱۰۰ تقسیم بر ۱۰۰۰ ضربدر ۱۰۰. میشود ۱۰٪ میزان تعامل. راحت است نه؟
میزان تعامل خوب برای یک برند در اینستاگرام چیست؟ بر اساس پژوهش Rival IQ در سال ۲۰۱۸ هر رقمی بالای ۱٫۷۵٪ بعد از تغییرات جدید الگوریتم بالاتر از میانگین است.
آیا استفاده از یک ابزار تحلیل اینستاگرام را باید در نظر داشت؟
حالا که ما پنج سنجهٔ برتر را مرور کردهایم، باید اینستاگرام خود را مورد بررسی قرار دهید، امکان دارد مطمئن نباشید که اینسایت اینستاگرام به تنهایی میتواند تحلیلهای مورد نیاز را ارائه دهد.
این بستگی به میزان دادههای مورد نظرتان دارد و اینکه چه منابعی موجود هستند. قطعاً، مزایا و معایبی در دیدن تحلیلهای داخلی اینستاگرام و ابزارهای خارجی وجود دارند. بیایید آنها را مقایسه کنیم:
مزایای دادههای تحلیلی داخلی اینستاگرام:
- رایگان
- دسترسی راحت و سریع
- بررسی اجمالی خوب از سنجههای اولیّه
- طراحی و چیدمان جذّاب
- معایب دادههای تحلیلی داخلی اینستاگرام:
- محدودیّت بازههای زمانی
- تنها بر روی گوشی موبایل موجود است
- بسیاری از مسنجهها موجود نیستند
- برای دیدن روند دادهها در طول زمان میبایست به صورت دستی دادهها را ذخیره کرد
مزایای ابزارهای تحلیلی اینستاگرام:
- بازههای زمانی نامحدود
- گزارشهای دادهای قابل تنظیم
- وجود سنجههای بیشتر
- گراف و جدولهایی که درک آنها راحت است
- برای کامپیوتر (دسکتاپ) موجود است
معایب ابزارهای تحلیلی اینستاگرام:
- یا هزینه بردار هستند یا نسخهٔ رایگان آنها محدودیّت زمانی دارد
- برای استفاده میبایست به حساب اینستاگرام متّصل شد
- برای دیدن سنجهها میبایست به یک برنامه/پلتفرم خارجی متّصل شد
اگر مزایا از معایب آن بیشتر است و میخواهید از یک ابزار تحلیلی اینستاگرام استفاده کنید ما به شما Measure، ابزار تحلیلی خودمان را پیشنهاد میکنیم.
با Measure، میتوانید تمام سنجههای کلیدی که برای استراتژی بهینهسازی اینستاگرام خود نیاز دارید پیگیری کنید. این ابزار این امکان را میدهد که عملکرد کمپینهای اینستاگرامی خود را بررسی کنید، عملکرد پستهای خود را تحلیل کنید و دادههایی دربارهٔ جامعهٔ اینترنتی خود به دست آورید. همچنین امکان ایجاد و گرفتن خروجی گزارشهایی برای به اشتراک گذاشتن با تیم خود را میدهد.
Measure با فیسبوک و توییتر نیز کار میکند و تنها بخشی از آن چیزی است که با Falcon به دست میآورید. پلتفرم جامع ما شامل تقویم محتوا، دادههای مخاطبان، دریافتهای اجتماعی، تحلیل و یک صندوق ورودی که امکان مدیریّت تمام حسابهای رسانه اجتماعی در یک مکان را میدهد، میشود.