آیا شاخصهای تحلیل اینستاگرام را میشناسید؟به عبارت دیگر:
- آیا تفاوت بین reach و impression را میدانید؟
- آیا میدانید نرخ مشارکت چگونه محاسبه میشود؟
- آیا میدانید tabs back یا tabs forward چیست؟
اگر احساس میکنید که در بین کلمات بیمعنی و اصطلاحات اینستاگرام سردرگم شدهاید، به این مقاله خوشآمدید.
آشنایی کامل با شاخصهای تحلیل اینستاگرام کار سادهای نیست. با این حال، اگر شما میخواهید در دنیای خشن و بیرحمانه برندها و مارکهای تجاری و رقبایی که برای جایگاه خود مبارزه میکنند، دوام بیاورید، آشنایی با این شاخصها اجباری است.
بدون فهم شاخصهای تحلیلی ، نمیتوانید تأثیر تاکتیکهای تجاری خود را ارزیابی کنید؛ و بدون درک تاکتیکهای مؤثرتر، قادر به رسیدن به اهداف خود نیستید.
یک استراتژی بازاریابی مناسب در اینستاگرام، متشکل از یک هدف مشخص، جامعه هدف مشخص، تاکتیکهای عملیاتی و شاخصهایی برای ارزیابی عملکرد است. اگر قطعهای از یک زنجیرهای از دست برود، تمام زنجیره شکسته خواهد شد.
بنابراین در مقاله امروز، همه موارد لازم درباره شاخصهای تحلیلی اینستاگرام شامل، معنی آنها، مکان آنها و مهمتر از همه، آنچه برای افزایش بازاریابی اینستاگرام خود لازم دارید را یاد میگیرید. آموزشهای ما شاخصهای تحلیلی عمومی، استوریها و آگهیهای تبلیغاتی اینستاگرام را پوشش میدهد.

24 شاخص تحلیل اینستاگرام که هر بازاریابی باید بداند
شاخصهای عمومی اینستاگرام
1- Reach (دسترسی به محتوا)
- Reach تعداد کاربران یا اکانت هایی است که حداقل یک پست شما را دیدهاند.
- Reach rate یا نرخ دسترسی به محتوا عبارت است از تعداد کاربرانی که از پست شما بازدید کردهاند تقسیم بر تعداد کل فالوورهای شما
- Reach همیشه بهصورت عدد و Reach rate به صورت درصد نشان داده میشود.
- همینطور «متوسط نرخ دسترسی به هر پست1» نیز متوسط نرخ دسترسی (reach rate) همه پستهای ارسالی شما در یک بازه زمانی را مشخص است
اصطلاحات فنی در اینستاگرام(1):
اکنون موقع آن رسیده تا با آشنایی اصطلاحات فنی اینستاگرام گامی ابتکاری در پیج خود ایجاد کنید.آیا می دانید در چه مواقعی پیج شما شادوبن می شود؟ پرموت در اینستاگرام چه کاربردی دارد؟
2- IMPRESSIONS (میزان بازدید محتوا)
IMPRESSIONS تعداد دفعات بازدید پست، استوریها یا پروفایل شما در یک دوره زمانی مشخص است. اینستاگرام تعداد دفعاتی که پست شما بازدید شده را حساب میکند، به طوری که یک پست را میتوان چندین بار مشاهده کرد، یک پروفایل میتواند چندین بار بازدید بشود و البته میتوان یک استوری را چند بار تماشا کرد.
به عنوان مثال: اگر یک نفر پست شما را سه بار دیده است، این بهعنوان 1 دسترسی به محتوا (Reach) و 3 بازدید از محتوا (IMPRESSIONS) به حساب میآید.
3- Engagement rate (نرخ مشارکت) و Engagement on reach (نرخ مشارکت در دسترسی)
- نرخ مشارکت: همه لایکها، کامنتها و پستهای ذخیرهشده شما تقسیم بر تعداد فالوورها در زمان ارسال پست است.
- نرخ مشارکت در دسترسی: همه لایکها، کامنتها و پستهای ذخیرهشده شما برای یک پست تقسیم بر دسترسی (reach) به محتوای پستهای شما است و نه فالوورها.
بهعنوانمثال: شما 100 فالوور دارید، اما 150 نفر درواقع، آخرین پست شما را دیدهاند که 20 لایک گرفته است. نرخ مشارکت برای این پست 20 درصد خواهد بود و درصورتی که خواهان برآورد موفقیت پست خود هستید، نرخ مشارکت در دسترسی دقیقاً 13 درصد است.
پیشنهاد نئولایز : چگونه می توانید بازاریابی موفقی برای محصولات خود در فضای مجازی داشته باشید.رسیدن به قله در فضای مجازی در کمترین زمان بهمراه ارائه راهکارهای عملی
میزان مشارکت شما چقدر باید باشد؟
بهطورمعمول، با داشتن فالوورهای بیشتر، نرخ مشارکت شما پایینتر است. این یک قاعده کلی است که برای اکثر شاخصهای تحلیلی اینستاگرام کاربرد دارد: درصورتیکه تعداد دنبال کنندههای شما بالا برود، نرخ شما پایین میآید. برای درک بهتر: من حدود 3.2K دنبال کننده در حساب کاربری اینستاگرام خود دارم و نرخ مشارکت من 8.57٪ برای هر عکس است. با این حال، کیم کارداشیان تقریباً 125M دنبال کننده دارد و نرخ مشارکت او 1.97 درصد است.
البته روشهای زیادی مثل شناخت مخاطبین هدف، نوشتن کپشن خوب، هشتگ گذاری و … وجود دارد که باعث افزایش نرخ مشارکت کاربران خواهد شد.

کجا میتوان Reach ،IMPRESSIONS و engagement را جستجو کرد؟
درصورتی که اینستاگرامتون را برای کسبوکار فعال کرده باشید، میتوانید این دو شاخص تحلیلی را در زیر یک پست خاص با استفاده از insights (دادههای آماری کامل) اینستاگرام، تجزیه و تحلیل کنید. insights اینستاگرام تنها آمار را بهصورت عددی ارائه میدهد، نه بهصورت درصد؛ که برای بررسی سادهتر هستند. همینطور برای محاسبه بعضی از این اعداد میتونید از داشبورد نئولایز استفاده کنید.
4- Followers growth (افزایش فالوور)
افزایش فالوور شاید یکی از مؤثرترین شاخصهای تحلیلی اینستاگرام باشد و به معنی افزایش فالوورها در یک دوره زمانی مشخص است.
اگر تعدادی از فالوور های خود را ازدست دادهاید و یا با استفاده از ربات های اینستاگرامی مشارکت بالایی را به دست نیاورده اید، شاید مایل باشید تاکتیکهای رشد و مشارکت دیگری را امتحان کنید.
5- MENTIONS (دعوت یا اشاره برای مشاهده پست خاص)
Mention یا اشاره کردن: اشاره به فرد خاصی در کامنتها یا پستهای اینستاگرام بهصورت تگ در یک پست و یا اشاره در متن با استفاده از نماد @ در ابتدای نام کاربر موردنظر است.
معمولاً نمیتوانید آن را در داده های آماری insights مشاهده نمایید. با این حال. اگر شما یک کاربر سرویس تحلیلی نئولایز هستید، میتوانید اشارههای خود را در صفحه ی تحلیل پست در قسمت tags مشاهده نمایید، در آنجا شما قادرید آنها را بسته به نوع تگ، مثلاً تگ عکس و یا تگ متن، فیلتر کنید.
6- Profile visits (بازدیدهای پروفایل)
تعداد بازدیدها از صفحه پروفایل اینستاگرام شما است.
اصطلاحات فنی در اینستاگرام(2):
با اصطلاحی نظیر کپشن و کامنت ها و اکسپلور و کمپین ها آشنایی دارید.چگونه پست ها می توانند در اکسپلور نقشی در جذب فالوور ایفا کند؟آیا تاکنون کپشن برای پست های خود نوشته اید.در در جواب دهی به کامنت ها به صورت فعال هستید یا به صورت خاموش؟
7-Email click (کلیکهای ایمیل)
- کلیکهای ایمیل: میزان کلیک ها بروی ایمیل تجاری شما در پروفایل اینستاگرام شما است.
- نرخ کلیکهای ایمیل: مانند مثال قبلی، تعداد کلیکها بروی ایمیل تجاری شما تقسیمبر تعداد بازدید پروفایل شما بهصورت درصد است.
بهعنوانمثال: ایمیل شما 23 بار کلیک شد، درحالیکه در 30 روز گذشته 35945 بار از پروفایل شما بازدید شده است، بنابراین سرعت کلیک ایمیل شما 0.06٪ است.
8- CLICKs GET DIRECTION (کلیکهای دایرکشن)
دقیقاً مانند دو نمونه قبلی:
- click Get directions: تعداد کلیکها برای یافتن آدرس شرکت یا محل کار شما از پروفایل اینستاگرام شما است.
- نرخ کلیک Get directions: درصد تعداد کلیکهای مسیریابی تقسیمبر تعداد کل بازدید پروفایل
بهعنوانمثال: در 30 روز گذشته دکمه Get directions شما 147 بار انتخاب شده است. پروفایل شما 35945 بار در مدتزمان مشابه بازدید داشته است، درنتیجه سرعت کلیک مسیریابی شما 0.41٪ است.
9- website clicks (کلیکهای وبسایت)
کلیکهای وبسایت تعداد ضربهها در وبسایت پروفایل اینستاگرام شما است
- نرخ کلیک وب سایت: تعداد بازدیدها تقسیمبر تعداد کل بازدید از پروفایل در یکزمان مشخص است که بهصورت درصد نشان داده میشود.
بهعنوانمثال: اگر در 30 روز گذشته شما 833 کلیک وبسایت دریافت کردهاید و پروفایل شما 35945 بار بازدید شده است، نرخ کلیک روی وبسایت شما 2.32٪ است.
تنها یک امکان (تاکنون) برای دنبال کردن کلیکهای URL در اینستاگرام وجود دارد که آن short bio شما است. اگر میخواهید برای افزایش اطلاع از نام تجاری خود یک URL را در bio خود قرار دهید.

10- saves (ذخیرهها)
- saves: عبارت از تعداد کاربران یا اکانت های یونیک است که پست شما را ذخیره کردهاند.
- Average saves: میانگین تعداد ذخیره پستهای شما در یک دوره زمانی مشخص است.
بهعنوانمثال: اگر در 30 روز گذشته شما 5 پست منتشر کردهاید و 30 کاربر آنها را ذخیره کردهاند، میانگین ذخیره شما 6 است.
11- views
- view: میزان بازدید پستهای ویدئویی شما بر اساس گستره تاریخ مشخص است.
- نرخ نمایش: تعداد دفعات مشاهده ویدیو تقسیم بر میزان reach پست ویدئو است.
توجه: کسی ممکن است پست شما را دیده باشد، اما لزوماً ویدیو را تماشا نکرده است. در این صورت، آن بهعنوان 1 بازدید پست، اما نه 1 مشاهده ویدئو بهحساب میآید.
12- Tags on branded hashtag (تگها در هشتگ نام تجاری)
یک هشتگ نام تجاری، هشتگ شخصی شما است که شما برای ساختن یک اجتماع پیرامون نام تجاری خود و گسترش یکروند در اینستاگرام، ایجاد کردهاید. تگها در یک هشتگ، تعداد رسانههای پست شده با استفاده از هشتگ شما است.
شاخصهای اینستاگرام برای استوریها
13- Exits (خروجیها)
اساساً، خروجیها تعداد افراد که استوری شمارا بدون اینکه تا پایان تماشا کنند، رها کردهاند. خروجیها زمانی اتفاق میافتد که:
- کاربر، اینستاگرام را در هنگام مشاهده استوری شما بسته است.
- کاربر بر روی ضربدر در گوشه بالا سمت راست استوری شما کلیک کرده است.
- کاربر رسانهها را جابجا کردهاند و به صفحه اصلی بازگشته است.
در ضمن، نرخ خروجی در استوری ها، تعداد خروجیها تقسیمبر تعداد بازدید پست (impressions) است.
به عنوان مثال: 234 impressions و 21 خروجی داشتهاید. بنابراین نرخ خروج 8.9٪ خواهد بود.
14- Swipes away
دادههای آماری (insights) اینستاگرام همچنین یک شاخص swipe away ارائه میدهد که نشاندهنده تعداد دفعاتی است که کاربران برای مشاهده استوری کاربر بعدی به صفحه ضربه میزنند.
15- Taps forward (ضربه روبهجلو)
تعداد ضربههایی است که یک کاربر برای دیدن تصویر یا ویدیوی بعدی وارد میکند.
اگر تعداد زیادی ضربههای روبهجلو دارید، این ممکن است یک هشدار باشد که استوری شما جالب توجه نبوده یا خیلی طولانی بوده است.
16- Tabs back (ضربه رو به عقب)
تعداد ضربههای که یک کاربر برای مشاهده عکس یا ویدیوی قبلی شما وارد میکند.
درحالیکه ضربه رو به عقب میتواند تصادفی اتفاق بیفتد، تعداد زیاد آنها میتواند یک علامت باشد که افراد استوری قبلی شمارا لایک کردند تا مجدداً آن را تماشا کنند، یا استوری فعلی شمارا آنقدر پسندیدهاند که برای تماشای مجدد آن سریعاً به عقب و سپس به جلو برگشتهاند.
17- Replies (پاسخها)
تعداد پیامهایی که کاربران برای استوری شما فرستادهاند.
18- shortcuts (میانبرها)
میانبرها تمام tap backs، tap forward، swipe away و exits است. اساساً، تعداد همه میانبرها است که افراد برای پایان دادن به استوری قبل از اینکه واقعاً به پایان برسد، به کار میبرند.
19- completion rate (نرخ تکمیل)
نرخ تکمیل به شما امکان میدهد تا بفهمید که چه درصد از کاربران استوری شما را تا آخر تماشا کردهاند. فرمول آن ساده است: 100٪ منهای نرخ خروج.
شاخصهای پخش زنده اینستاگرام
20- live viewer (بینندگان زنده)
پخش زنده یکی از بزرگترین ترفندهای اینستاگرام است، پس لازم است آن را امتحان کنید و میزان موفقیت تلاشهای خود را مورد ارزیابی قرار دهید. تنها شاخص برای ارزیابی، تعداد بینندگان زنده است.
- بیننده زنده: هنگامیکه کسی به پخش میپیوندد، این بهعنوان یک بازدید بهحساب میآید.
- Live viewers at any given time: تعداد اکانتها یا کاربران تماشاکننده ویدیوی زنده شما در یکزمان مشخص است. این رقم دائماً تغییر میکند، بهطوریکه افراد دائماً به پخش شما میپیوندند یا آن را ترک میکنند، اما ممکن است شما تعداد تماشاگرهای زنده را در ابتدای پخش خود دنبال کنید که نشان میدهد که فالوور های شما چقدر به پخش زنده شما علاقه نشان میدهند. اگر تعداد اولیه خیلی کم باشد، بر روی افزایش میزان مشارکت خود (فعالیت در جهت علاقه فالوورهای خود) کارکنید و با دقت بیشتری موضوعات زنده خود را انتخاب نمایید (هر مورد کوچکی رو به صورت زنده پخش نکنید).
شما میتوانید تعداد بینندگان زنده خود را بلافاصله پس از شروع پخش زنده در هر زمان مشخصی در گوشه سمت چپ بالای صفحه پیدا کنید.
هنگامی پخش را پایان میدهید، اینستاگرام تعداد نهایی بینندگان زنده را که هر قسمت از ویدیو شمارا تماشا کردهاند، به شما اعلام میکند.
ازآنجاییکه در حال حاضر هیچ تجزیهوتحلیلی در پخش زنده اینستاگرام وجود ندارد، پیشنهاد میکنم که بعد از پخش، تعداد را ثبت کنید یا از آن اسکرین شات بگیرید تا علاقه فالوورهای خود را در طول زمان پخش زنده پیگیری کنید.
شاخصهای اینستاگرام برای تبلیغات
21- نرخ کلیک2 (CTR)
تعداد کلیکها بر روی تبلیغ شما، تقسیمبر تعداد دفعاتی که تبلیغ شما نمایش دادهشده است (impression). همیشه بهصورت درصد نشان داده میشود.
22- هزینه هر کلیک (CPC)3
مقدار مبلغی که برای یک کلیک روی تبلیغ خود هزینه میکنید.
23- Average cost per click (متوسط هزینه هر کلیک)
تقسیم کل هزینه کلیکهای شما بر تعداد کل کلیکها است. برای مثال، تبلیغ شما دو کلیک گرفته است – یکی از هزینههای 0.20 دلار، یکی دیگر 0.40 دلار، به این معنی که شما درمجموع 0.60 دلار خرج کردهاید. اگر شما 0.60 دلار را به 2 (تعداد کلیکها)، تقسیم نمایید، متوسط CPC شما 0.30 دلار است.
24- Click (کلیکها)
تعداد کلیکهای واقعی بر روی تبلیغ شما است.
- 1 Average reach rate per post
- 2 Click through rate
- 3 Cost per click
6 نظرات
مبینا
مارس 23, 2019 - 8:19 ب.ظسلام چطوری میشهreachاینستاگرامو بالا برد؟؟
root
آوریل 1, 2019 - 5:46 ب.ظسلام
اولین و معمول ترین راه برای بالابردن ریچ استفاده از هشتگ هست که توی مقالات سایت میتونید راجب روش استفادش مطالعه کنید
اما روشهای غیر مستقیم دیگه ای مثل اکسپلور اینستاگرام وجود دارد که نیاز به تلاش بیشتری دارد.
همینطور یک راه دم دستی برای بهبود ریچ پست ارسال مجدد آن پست توی استوری اینستاگرام است
ایمان
سپتامبر 18, 2019 - 1:47 ب.ظسلام به شما. وقتتون بخیر.
منظور از other در قسمت insight پستهای اینستاگرام کدوم پارامترهاست؟
ممنون میشم راهنمایی کنید.
ادمین
اکتبر 2, 2019 - 2:08 ب.ظسلام
در کل اختلاف نظر وجودداره راجب این اما بهترین منابعی که ما پیدا کردیم این منابع رو بیان میکنند
– تعداد بازدید از شیر در مسیج ها
– جاهایی که منشن یا تک شدین
– پست های سیو شده
– و پست هایی که در بخش تپ نوتیفیکشن فالووینگ
میتونید ببینید
رسول طارانی
ژوئن 21, 2020 - 9:45 ق.ظسلام و ارادت
وقت بخیر
قسمت profile visit من غیر فعال شده
اگر ممکنه راهنماییم کنید که بتونم مجددا فعالش کنم
ادمین
سپتامبر 26, 2020 - 5:04 ب.ظدوتا نکته هست یکی اینکه از توی صفحه پروفایل به خاطر نمایش لینک کرونا حذف شده
و نکته دوم اینکه ممکنه پیجتون رو از بیزینس در آورده باشید
وگرنه در غیر این صورت نباید مشکلی برای نمایش باشه
شما برای نمایش پروفایل ویزیت میتونید به بخش insight مراجعه کنید که کمک میکنه به نمایش کامل اطلاعاتدون و پروفایل ویزیت رو هم آنجا نشون میده